Ontdek de innovaties in grootformaat printen bij Drupa 2024

Grootformaat printen: oneindige toepassingsmogelijkheden

De zeer grote formaten die je kunt printen biedt allerlei toepassingen. Van grootformaat print voor gebouwen tot speciaal gepersonaliseerd behang. En van peesdoek tot en met grootformaat displays en verpakkingen. De grotere formaten en de nieuwe bijzondere substraten die je kunt printen in combinatie met hoge printsnelheid op hoge kwaliteit biedt eindeloos veel mogelijkheden. Dit jaar waren bij Drupa 2024 alle innovaties in grootformaat printen te zien. 

Nieuwe substraten en kleuren verrijken innovaties in grootformaat printen

Speciale kleuren zoals neon en fluor en dekwit geven drukwerk en printing extra waarde in de communicatie. Naast de hoge print kwaliteit van een bedrijf als swissQprint is de afwerking volledig geautomatiseerd door het bedrijf Zünd Benelux BV.

Volledig geautomatiseerde afwerking door Zünd Benelux BV

De undercam, een camera welke de geprinte code leest, welke staat voor het type finishing zorgt voor een enorm gemak in de verwerking van geprinte materialen. Ook tijdens grote productie runs is er altijd ruimte voor spoedopdrachten omdat de automatisering dit mogelijk maakt. Automatisch wordt het snijprogramma, de tooling en zelfs het uitsorteren van de verschillende elementen geregeld. Dat biedt ook talloze nieuwe oplossingen en de snelheid blijft in het productieproces.

Innovaties in veredeling: folie en spot-UV op diverse substraten

Naast het printen zijn er in de veredeling ook mooie stappen gemaakt. Je kunt nu op meerdere substraten folie en spot-uv aanbrengen. Bijvoorbeeld op uncoated papier en dat zijn vaak de mooiste papiersoorten zoals Fedrigoni en Gmund en vele anderen. Niet alleen het substraat ook het formaat 700 x 1000 mm biedt meer mogelijkheden in de verpakkingen, kaarten, display wereld.

Scodix: hoogwaardig drukwerk voor premium merken

Vooral sample verpakkingen en kleine oplages zijn nu in hoogwaardig drukwerk met goud en zilver folie te maken. Denk aan chocolade industrie, cosmetica, pharmacy en bijvoorbeeld thee en koffie verpakkingen. Kleine en middelgrote oplages hoogwaardig drukwerk dat wil ieder premium merk. Het grote formaat van de Scodix biedt eindeloos veel mogelijkheden qua folietoepassingen en spot-uv.

Meer weten over innovaties in grootformaat printen? Neem contact op voor technische ondersteuning

Wil je meer weten over de laatste mogelijkheden voor jouw bedrijf en merk? Neem dan contact op met Ed Cornelissen! We assisteren je met de technische ondersteuning om de juiste kwaliteit te garanderen.