Printing solutions: zeefdruk

Beschik je over bijzonder materiaal? Cprint biedt alle mogelijkheden om bijzonder materiaal te bedrukken. We zijn in een zeefdrukkerij, we hebben twee materialen: hout en kunststof. Als je wil drukken op hout, dan kan dit alleen door middel van zeefdruk. Met zeefdruk kan je dekkende kleuren en dekkend wit drukken, om daar later een full-colour overheen te printen.

De productie in de video is karton. Ook dit wil je dekkend drukken.

In de video wordt de inleg van de machine getoond. De kartonnen plaatjes worden bij de machine ingebracht. Vervolgens komen deze plaatjes bij een zeefdrukraam, via een rakel wordt de inkt – in dit geval zwarte inkt – op het zeefdrukraam. Vervolgens wordt de inkt op het karton gedrukt.

Het karton komt daarna aan bij de drogingsunit voor de eerste kleur. Vervolgens is in de video de tweede kleur te zien. Als het karton bij de tweede kleur terechtkomt, zie je dat de witte inkt wordt gedrukt.

Wanneer de karton uit de machine komt, zie je eerst de zwarte inkt van de eerste unit en de witte inkt van de tweede unit. Vervolgens gaat het karton de droogmachine in en is het eindresultaat te zien.

Wil je meer weten over zeefdruk? Neem contact met ons op! Cprint biedt alle mogelijkheden om bijzonder materiaal te bedrukken.

Meer video’s zien? Klik hier!

zeefdruk machine met watermerk karton cprint