Dit moet je weten over de afwerking van jouw boek

Bij het produceren van een boek komt van alles kijken. Allereerst ben je natuurlijk bezig met de inhoud, maar daarnaast kan de afwerking van het boek verschillende keuzes met zich meebrengen. Weet je niet waar je moet beginnen? Wij zetten de belangrijkste onderdelen op een rij. Dit moet je weten over de afwerking van jouw boek. 

In deze video laten we een boekproductie zien. Er is een bijzondere cover te zien, van wit op karton. Het drukken van witte inkt op karton is alleen mogelijk met zeefdruk. Meer over de werking van zeefdruk lees je hier.

Bij de afwerking van een boek komen verschillende dingen kijken. De kaft van het boek is afgewerkt met een linnen bandje. Ook is het boek is voorzien van een leeslint. Het is mogelijk om uit allerlei verschillende kleuren leeslint te kiezen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

 

boek afwerking

De afwerking van het boek is tot in detail helemaal door te voeren. Zo is ook het kapitaalbandje van het boek aan te passen naar jouw voorkeur. Wanneer je het boek openslaat, is als eerst het schutblad te zien. Dit wordt ook wel een schutvel of een inbindcover genoemd. Een schutblad zorgt ervoor dat het binnenwerk van het boek wordt verbonden met de kaft. Niet alleen biedt een schutblad bescherming, ook is het mogelijk om dit onderdeel te laten worden van het ontwerp van het boek.

Daarnaast is ook mogelijk om het binnenwerk van het boek volledig in te vullen naar jouw wens. Het boek in de onderstaande video is bijvoorbeeld voorzien van verschillende grafische ontwerpen. Zo is het zwarte drukwerk daadwerkelijk zwart.

kapitaalbandje boek

Heb je een idee liggen voor het ontwikkelen van een boek, maar kan je nog wat hulp gebruiken bij de afwerking? Neem dan vooral contact met ons op! Wij denken graag met je mee naar de verschillende mogelijkheden. Wij vertellen je alles wat je moet weten voor afwerking van jouw boek. 

Meer video’s zien? Neem een kijkje op onze Vimeo-pagina!