Speciale profielen en peesdoeken: veelzijdige toepassingen voor unieke ruimtes!

Aluminium profielen en peesdoeken: veelzijdige toepassingen voor unieke ruimtes

In onze informatieve video nemen we je mee door de diverse mogelijkheden van speciale profielen en peesdoeken. Met extrusie van aluminium maak je profielen. De profielen worden met hoekprofielen aan elkaar gezet en zo maak je een superlicht frame, een aluminium frame. Dit frame heet ook wel peesframe. In het peesframe passen gedrukte peesdoeken. Dit zijn geprinte stoffen die afgewerkt zijn met een kunststof strip, dit heet pees. Deze pees past exact in het peesframe. De frames kun je los ophangen als fotolijsten, wat een heel mooi effect geeft aan de afbeelding op het doek. Het peesframe kan ook in een volledige ruimte worden ingezet. Aluminium profielen en peesdoeken: veelzijdige toepassingen voor unieke ruimtes! Dus een volledige lange wand kun je voorzien van aluminium profielen (peesframe) van onder tot boven en van links naar rechts, precies op maat van de gehele wand. Deze wand kan bijvoorbeeld 4 meter hoog en 10 meter lang zijn. Ook zijn er speciale dikkere profielen te verkrijgen waardoor akoestisch materiaal kan worden geplaatst achter het geprinte doek. Hierbij heb je de keuze tussen een peesdoek met of zonder ingebouwde verlichting. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden qua sterkte en diepte, met of zonder lichtelementen. Zo is er altijd een optie die perfect aansluit bij jouw behoeften en esthetische voorkeuren. Ben je er niet helemaal over uit wat het beste bij jou past? Neem gerust contact met ons op! We denken graag met je mee. 

Voordelen

Verder zijn er buitentoepassingen van frames en ook frames in bijzondere vormen. Zoals rondgezet voor toepassingen in point of sale (winkelvloer) en dergelijke. De frames kunnen ook op een onderstel oftewel voeten worden geplaatst zodat het in de vrije ruimte wordt toegepast. Kortom, eindeloos veel mogelijkheden. De combinatie hoogwaardige profielen met peesdoek geeft de print een exclusieve uitstraling. Bijkomend is de gemakkelijke montage en indien er sprake is van een niet gladde wand. Dan is de toepassing peesdoek helemaal ideaal. Het bespaart stucwerk en zeer veel tijd en is ook nog eens de mooiste oplossing om de ruimte mooi te maken. Voor kantoor, wachtruimtes, vergaderruimtes en uiteraard ook voor in de woning. Erg mooie toepassing van moderne printproducties!

Functionele toepassingen

Tot slot presenteren we een functionele oplossing waarbij het paneel wordt ingezet vanwege zijn akoestische eigenschappen. Door slim gebruik te maken van het materiaal, is het niet alleen mogelijk om indrukwekkende ontwerpen te realiseren, maar ook wordt de geluidsproductie door het gebruik van een paneel aanzienlijk verminderd. Hiermee creëer je een ruimte die zowel visueel aantrekkelijk als akoestisch comfortabel is.

Neem vandaag nog contact met ons op

Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste oplossing en opmaak? Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op! Wij staan voor je klaar om met je mee te denken en je te voorzien van advies op maat. Aluminium profielen en peesdoeken: veelzijdige toepassingen voor unieke ruimtes!

Benieuwd naar wat wij nog meer doen? Bekijk onze video’s op Vimeo!