Etiketten, Labels en stickers zelfklevend

  • Door gebruikmaking van laserstans en lasersnijden géén stansmes kosten 
  • Verschillende tussenruimte mogelijk bij etiketten op rol
  • De hoogste kwaliteit drukwerk voor etiketten met behulp van HP Indigo drukpers

 

Etiketten, labels en stickers zelfklevend

Met zelfklevende etiketten geef je producten een extra meerwaarde en uitstraling. Een zeer geschikte keuze als jouw klant wil personaliseren, met de hoogst mogelijke drukkwaliteit, geen voorraden en korte levertijden.
De hoogste kwaliteit drukwerk wordt gemaakt op de HP Indigo. Bekend in de markt bij A-merken en Brandmanagers. Het resutaat van onze digitaal druk techniek is zelfs beter dan offset. Meer kleurkracht in het drukbeeld. En sowieso een groter kleurbereik, meer grijstonen in het drukwerk. Superscherpe afbeeldingen en haarfijne details in je drukwerk.
 

Keuze uit vijf materialen en drie laminaatsoorten

Kies voor etiketten op zelfklevend mat papier, glanspapier, witte folie, transparante folie of zilverfolie. Wij leveren de etiketten op rol en stansen deze alleen op het frontpapier, dit heet ook wel kisscut:  Dwz door de front etiket tot de backing. Zo gaat het etiket gemakkelijk van de dragerbaan(backing) af. De gewenste rolwikkeling kun je aangeven bij de bestelling. De rollen zijn ook geschikt voor etiketteermachines.
De digitale druktechniek maakt het mogelijk om in feite elk etiket en zelfs elk etiket op de rol te voorzien van unieke informatie of een unieke code. het gaat nog een stap verder zelfs. je kunt bij digitaal drukken van etiketten op de rol in feite elk etiket voorzien van een volledig ander drukbeeld. je kunt bijvoorbeeld werken met een verschuivend patroon in de achtergrond. Of andere creatieve oplossingen als je weet dat elk etiket volledig anders kan zijn van drukbeeld.
 

Speciale toepassing in drukwerk : zilverfolie met witprint

Voor een bijzonder effect combineer je kleur met witprint op zilverfolie. Door bijvoorbeeld een donkere geeltint te gebruiken, krijg je een goud effect. Alles over witprint lees je in het blog 'Wat is witprint in vier stappen'.
Geen stansmes kosten door laserstans en lasersnijden
Voor de etiketten worden folies met een laser snijmachine gesneden. Deze machine heeft een hoge nauwkeurigheid en er zijn geen dure stansvormen nodig. Je bestelt in kleine oplages en dat tegen een aantrekkelijke prijs, zonder extra startkosten.
Etiketten perfect voor jouw productieproces
Kies uit vier verschillende tussenruimtes en acht soorten rolwikkelingen zodat de etiketten efficiënt in jouw productieproces passen.
Vernis
Vernis is een beschermende laklaag die na het printen aangebracht wordt over de sticker of het etiket. Deze laag beschermt de inkt tegen invloeden van buitenaf. We brengen vernis aan als een inkt, maar dan zonder pigment. Voor een egale glans over de hele sticker of het hele etiket gebruiken we een volvlak vernis. Inkt kan namelijk een andere glansgraad hebben dan de ondergrond. Met deze afwerkingslaag hef je dat verschil op.We vernissen op basis UV-techniek omdat dit een harder resultaat geeft dat beter bestand is tegen krassen en vocht. Dit betekent niet dat vernis beschermd is tegen uv-straling. De benaming ‘UV’ staat voor de manier van drogen, met UV-licht. Door die techniek is de vernis eerder droog. Let op: wil je jouw label naderhand nog printen, kies dan voor het materiaal 'papier mat' voor een optimale hechting. De voordelen van vernis die jouw klant zeker wil horen:
 
krasvaste laklaag voor sticker of etiket
beschermt tegen invloed van buitenaf, zoals vocht
voordeliger dan laminaat
egale (licht) glanzende uitstraling
 

Kies uit verschillende materialen 

De stickers zijn op verschillende materialen te bestellen. Kies voor zelfklevend mat papier, glanzend papier, witte folie, transparante folie, zilverfolie of Easy Dot. De stickers worden direct op een rol geleverd. 
Ook kunnen de stickers in een handige dispenser box worden geleverd. Om ervoor te zorgen dat de stickers niet zullen beschadigen, wordt er altijd een paar meter extra geleverd. Zo kom je nooit stickers tekort! 

Geen kosten voor het stansen 

Doordat de folies met een laser snijmachine gesneden worden, zijn er geen kosten voor het stansen. De stansvormen zijn niet meer nodig, waardoor de extra startkosten niet meer nodig zijn. 

Vernis 

De stickers worden beschermd door een laagje vernis. Dit is een laklaag die de stickers beschermt tegen invloeden van buitenaf. De sticker heeft een egale glans over de hele sticker, dit komt doordat er volvlak vernis gebruikt wordt. De inkt kan een andere glansgraad hebben dan de ondergrond waarop de inkt gedrukt wordt. Door het gebruik van vernis wordt dit verschil minimaal. Wil je je label graag later nog een keer printen, kies dan voor "papier mat". Hierdoor is de hechting optimaal. 

Voordelen van vernis 

Veelgehoorde voordelen van vernis zijn onder andere: 
krasvaste laklaag voor sticker of etiket
beschermt tegen invloed van buitenaf, zoals vocht
voordeliger dan laminaat
egale (licht) glanzende uitstraling

Stickers voor verschillende toepassingen

Kies voor het materiaal dat bij jouw toepassing past. Voor iedere toepassing zijn er verschillende materialen verkrijgbaar. Zoek je naar een sticker die ene permanente lijmlaag heeft? Ga dan voor witte folie, transparante folie of zilverfolie. Eén van de twee papiersoorten is dan ook een goede optie. Heb je liever een sticker die meerdere keren geplakt kan worden? Dan is de Easy Dot-folie een goede mogelijkheid.

Aandachtspunt : De productie van gedrukte etiketten is een zeer nauwkeuring proces. het drukbeeld valt perfect in de stanslijn. Vanuit het midden gezien kan er een lichte afwijking optreden naar de randen van de stansvorm. Dunne gedrukte lijntjes vlak op de stanslijn raden we daarom af.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Etiketten, Labels en stickers zelfklevend” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *