Mezo

  • Zeer geschikt voor gordijnen, sierkussens en meubels
  • Is gemaakt van 100% katoen 
  • Heeft een lichtechtheidswaarde van zeven
  • Duurzaam 
Categorieën: , ,

Stoer, maar tegelijkertijd natuurlijk 

Mezo is 1005 BCI katoen. Het is een dichte stof die een stoere, maar tegelijkertijd natuurlijke weefstructuur heeft (Cotton Panama 420 gr./m2). Hierdoor wordt een warme uitstraling gecreëerd. Het is al vanaf één m² te bestellen met jouw unieke print. De maximale printbreedte is circa 272 cm. Tip: bestel circa 2 cm extra rondom, waardoor je rekening houdt met de rek en krimp van de stof.

Geschikt voor meubelstoffering en decoratieve toepassingen

Mezo is geweven in een panamabinding. Hierdoor krijgt de stof een grove en stoere structuur, maar zorgt voor een uitermate natuurlijke en matte look. Deze weefstructuur zorgt ervoor dat de stof stevig is en dat Mezo gebruikt kan worden voor het stofferen van meubels. Ook kan de stof gebruikt worden voor kussens of gordijnen. De Martindale score van Mezo is 15.000. Dit staat gelijk aan licht woongebruik. De stof wordt strak afgewerkt en gesneden.

Gegarandeerde kwaliteit 

De productie van Mezo gaat volgens de eisen van Better Cotton Initiative (BCI). Dit initiatief is een samenwerking tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven, met als doel om de katoenteelt duurzamer te laten verlopen. Het katoen wordt wereldwijd verbouwd en vervolgens samengebracht op verschillende plekken. Het vermengen van de katoen komt de kwaliteit ten goede. 

Hoge lichtechtheidswaarde 

Het materiaal wordt geprint door middel van een duurzame en milieuvriendelijke printtechniek. Het is niet nodig om de stof na het printen uit te wassen. Dit maakt het printen extra waterbesparend en dus duurzaam. De  Durst Alphaprinter print met acht pigment inktkleuren op waterbasis. De inkten die we gebruiken hebben een hoge lichtechtheidswaarde. De lichtechtheidswaarde van Mezo heeft na het testen een score behaal van zeven bij een vol geprint vlak. Daarnaast printen wij on demand, waardoor we alleen produceren wat jij bestelt en geen materiaal verspillen.
Vragen over dit product? Neem contact met ons op! 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Mezo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *